Başka hayatları yaşatmak


Sevdiğinizin sizden önce tanıdığı insanlar eğer bugünü etkilemiyorsa neden ilgilendirir ki sizi? Siz yoktunuz ki o sırada yanında. Sizi tanımıyordu bile belki; onun neler hissettiğini, neler yaşadığını o sırada, nereden bileceksiniz ki?

Siz hiç birine aşık olduğunuzu zannedip hayaller kurmadınız mı? O anda sanki dünya karşınızdakinin etrafında dönmüyor muydu? Birlikte bir şeyler yapmaktan mutlu olduğunuz zamanları unuttunuz mu? Şimdi o yok ve siz başka birisiyle birliktesiniz. Aklınızda kendi geçmişinizle ilgili en ufak bir şey yok. E, neden sorguluyorsunuz ki karşınızdaki kişiyi geçmişinden ötürü? Size sizinle birlikte olduğu zaman içinde zarar veren herhangi bir şey yapmış mı? Yoksa sizi mutlu etmek için elinden geleni yapıyor mu?

Ama eğer kendi geçmişinizden kurtulamıyorsanız, kendi yaptıklarınızı tüm ağırlığıyla yaşıyorsanız, bu defa sevdiğinizi geçmişte yaptığı ve sizin hata olarak gördüğünüz şeylerden ötürü suçlamaya başlıyorsunuz. Önce kendi geçmiş yükünüzden kurtulmaya bakın. Belki çok mutlu olacağınız bir şansı hırpalayıp yok etmeyin.

Bilin yeter, yargılayıp ceza kararları vermeyin. O cezayı siz de çekiyorsunuz çünkü.

“Başka hayatları yaşatmak” için 5 yorum

  1. Yargilayip ceza kararlari vermeyi biliyoruz bir de kendimizi mutlu etmeyi bilsek veya birilerininde mutlu olmasina izin versek gecmis gecti! temcid pilavida yenmiyor ki; anca mutluluga golge dusurur veya erteler..
    Ne zaman karsimizdaki insani mutlu edersek kendimiz de mutlu oluruz..
    Omur kisa mutlu olmanin yollari da engebeleriyle kolay ulasilmiyorki?
    Mutlu olmak icin gecmise saygi; gelecege plan ve calisma gerek..
    *************************************************************************************************
    Gecmisteki bir kavgayi unutarak baris yaptiktan sonra o yere bir isaret kazigi cakmanin hicbir anlami yoktur.. Sydney J. Hartz

    Beğen

  2. aşk bir katredir.
    ne zaman ,nerede dudağınıza düşeği belli olmaz.
    belki sıcak bir bahar sabahı,belki de fırtına öncesi hissederiniz zat-ı şahaneyi.
    ve her katrenin bir nüvesi vardır.küçüçük bir toz tanesidir ama onun geçmişidir.
    sadece katreyi özüyle kabul edip sevenler iliklerine kadar ıslanabilir.

    Beğen

    1. Harika yorumlar için teşekkürler. Var olduğunu bildiğimiz ve geri döndüremeyecegimiz geçmişi sorgulayıp yargılamak ve kararlar vermek yerine bugüne ve geleceğe yönelmek belki daha mutlu kılacak ilişkileri.

      Beğen

      1. rica ederim,yazım hatalarım için özür dilerim .
        şimdi fark ettim:)
        mutlu olmak için :’ben sende aşklarımı temize çektim’ demek gerek.
        geçmişin gölgeleri ve hayaletler de olmamalı bu engebeli yolda.

        Beğen

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

offdedimsize

öncelikle kendime, sen istersen sana da.

Don Charisma

because anything is possible with Charisma

Raskolnikov Sibiryası

Hayat acı vericidir, hayat korku doludur ve insanoğlu mutsuzdur. İnsanoğlu hayatı seviyor. Acıyı ve korkuyu sevdiği için hayatı seviyor. Yaşamak acı ve korkunun karşılığında verilmiştir bize. En büyük aldanmamız budur. İnsanoğlu benliğini henüz bulamamıştır. Onun için yaşamak ya da ölmek fark etmeyecektir. Dostoyevski - Ecinniler

Virginia Woolf

Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir.

Temel Konuk

İnsan, her yaşın acemisidir. - Amine Gzat

Meral Meri

En içten gerçek bile hak ettiği yerde değildir. Biraz teselli isterseniz, kendilerine yarattıkları sahte dünyaya iyi bakın derim. Meral Meri

kulaktan dolma tarifler

yediklerim-içtiklerim-pişirdiklerim, gramsız, kulaktan dolma

BİRTAKIM YAZILAR

''Okumadığın gün karanlıktasın.''